Kost og Sundhed
Medicin
Kosttilskud er ofte udskældt af dem som synes, at det er kunstigt at tage tabletter, for at sikre et godt helbred. Deres argument er, at vi får de nødvendige næringsstoffer i maden. MEN

Tænk på, at landmændenes dyrehold rent faktisk får masser af tilskud i deres kost, for at undgå at de bliver syge!. Uden tilskud, ville væksten og kvaliteten af slagtekvæget ikke være økonomisk rentabel for landmanden. Der ville være for meget sygdom med risiko for, at dyrene ikke kan slagtes og blive føde for os mennesker. Derfor giver landmanden i nøje samarbejde med dyrlægen dyrene tilskud, både mineraler og vitaminer.
Når dyrene får tilskud, skulle du så ikke også overveje at tage tilskud, og dermed begrænse sygdomme og dårlig trivsel?

Det er da også underligt, at vi ikke får nok vitaminer og mineraler i vores kost.
Men sandheden er, at den mad som vi spiser, ikke er tilstrækkelig næringsrig, uanset hvor varieret du spiser.
Det kan jeg kort forklare her:
Den mad vi køber er generelt typisk dårligt fremstillet, og grøntsagerne er turbo fremstillet i næringsfattig jord, eller i rookwool, og når jorden er udpint og fattig på nærringsstoffer, så har afgrøderne heller ikke grundstene til at udvikle vitaminer og mineraler.
Alt i alt, det ligner grøntsager, nærringsstofferne er begrænsede.
Jorden tilsættes gødningsstoffer for at fremme væksten, og giftstoffer for at reducere svampe og diverse skadedyrsangreb.
Alt sammen for at fremme udbyttet, men ikke næringsindholdet.
Væksten bliver forcereret, og med hurigt vækst når planterne simpelthen ikke at udvikle sig med afstemt balance mellem fibre og nærringsstoffer.
Og blandt de øvrige madvarer er der mange færdigfremstillede, brødet er bagt med dårligt mel dyrket med stråforkortere og gifte for at hæmme svampevækst, og tilsat konserveringsmidler, som sikre, at det kan holde 1, 2 eller 3 uger i køleskabet. UMMMMM, det er da dejligt ikk?,
Problemmet er selvfølgelig, at når maden ikke rådner ved lang tids opbevaring i køleskabet, så kan din mave og tarm faktisk heller ikke nedbryde maden, og det ender som ufordøjeligt klister og cement i dine tarme. Herfra blokkere det din fordøjelse, og øvrige nærringsstoffer kan ikke passere gennem tarmvæggen og ud i blodbanen, og derfra følger nedsat immunforsvar, du bliver over tid mere og mere træt, fed, allergisk, får hovepine, og bliver gammel i kroppen. Vejen til et sund helbred er gennem en sund tarm.
Læs evt. Carsten vang-Hansens bog : maven din bedste ven.
eller David Pearlbutter: Hjernens nye liv
eller Giulia Enders: tarme med charme.
  Hvad kan du så gøre
 • Start med at købe økologisk. Det kan være det er dyrere, men det er en god investering i din egen krop og sundhed, og giver et godt udbytte på den lange bane. Køb mest muligt som økologisk, især af de store madvaregrupper som grønt, frugt og brød. Du bruger dine penge på det vigtigste du har, din egen krop og gode helbred.
 • Skær ned på mælk, du har ikke brug for mere end maksimalt 1/2 liter dagligt, du får rigeligt med kalk i dine økologiske grønne grøntsager.
 • Spis mere fisk og mindre kød, når du ikke skal have så meget kød, er der måske råd at købe det økologiske.
 • Og spis mest muligt af hele råvarer, så ved du hvad din mad indeholder - og du får et aktivt fravalg af tilsætningsstoffer, smagsstoffer, konserveringsmidler og diverse andre E-numre.
 • Det er sundere, sjovere, smager rigtigt og billigere!
 • Eksempler på nem og god mad
 • pizza: mel vand gær salt, tomater, olie, kylling, rød peber, løg, champignon, ost - intet andet
 • Suppe: gulerod, kartofel, løg, urter (evt friske) salt, koges og blendes - intet andet
 • is: æg, sukker, vanillesukker, mørk chokolade, rosiner, nødder, piskefløde
 • Undgå færdigfremstillede madvarer med tilsætningsstoffer for smag, farve, holdbarhed.
 • Sæt krav til din læge, og tjek om han/hun tror på nærringsstoffernes værdi.
 • De fleste læger har i deres uddannelse ikke fået tilbudt meget tid på læren om nærreingsstoffer i kosten, men de er virkelig dygtige til at ordinere diverse medicin, som dulmer symptomerne på at din krop ikke fungere optimalt. Og meget af denne medicin, har alverdens bivirkninger, men er alligevel accepteret af sundhedsstyrrelsen! - hvorfor?
og meget meget mere...
Og når du nu spiser sundt og varieret, men ikke kan overkomme at spise økologisk hele vejen rundt, så må du supplere med kosttilskud... Absolut minimum:
 • 1 god stærk vitaminpille, med rigelige mineraler.
Tag den gerne hele året, med mindre du spiser rent økologisk i sommermånederne.
Husk, værdierne i anbefalet daglig tilførsel, ADT, er en minimumsværdi som blev fastsat ud fra tilfældige værdier ved 2. verdenskrig, for at sikre at soldaternes dagsration indeholdt nok nærringssstoffer til, at kroppen kunne overleve.
For daglig trivsel og bevarelse af en sund krop, er værdierne langt højere, og der er jo endnu ikke set dødsfald eller varige sygdomme pga. overdosering af vitaminer og mineraler.
Tværtimod, sygdomme skyldes oftes bivirkninger fra medicin.

 • 1 fiskeoliekapsel (1000 mg),
Hjælper hele din krop til at holde sig i god form.
I starten kan du roligt tage 2000 mg. daglig

Har du særlige behov, kan det også være nødvendigt med ekstra tiskud af yderligere vitaminer og mineraler. Antioxidanterne A, C, E og zink, calcium og magnesium er typiske mangelvarer i din krop. B-vitaminerne er med til at sikre stofskiftet og mange mineraler bliver optaget.
Listen er lang, og her er den absolut ikke fyldstgørende...

Er du nysgerrig, så surf rundt på nettet og læs bla. Carsten Vang-Hansens side Radiodoktoren Helsenyt Vitaminer og mineraler alt om kost
I 2011 fortsætte jeg min læren om kroppens mulighed for selvhelbredelse.

Mit naturlige valg blev, at lære mere om Bachs Blomster-medicin.
Denne uddannelse er jeg derfor nu i gang med, og i uddannelsesperioden tilbyder jeg gratis konsultationer.

Bachs Blomstermedicin er kort fortalt energi fra blomster på dråber, som du nemt indtager i løbet af dagen, 4 dråber ad gangen i et glas vand, kaffe, the eller sågar rødvin. Eller direkte på tungen.
Blomsternes energi svinger i forskellige frekvenser, og denne frekvens finindstiller svingningerne i dit ydre legeme, der hvor følelser, tanker og sjæl har hjemme.
Når dette legeme indstilles skarpt på at bruge følelsenes posetive aspekt, overføres dette til din fysiske krop, og hermed er din rejse på vejen for helbredelse påbegyndt. Du oplever nu en bedring i små og store sygdomme og skavanker, både psyiske og fysiske.

Sygdom er forskellig for os alle.Det er ikke vigtigt hvordan du har det, men hvordan du tar' det.

Behandlingen sørger du egentlig selv for.
Vi starter med en samtale, hvor vi finder ud af hvordan dine følelser er skruet sammen lige nu.
Herfra genkender jeg hvilke blomsterremedier du kan have gavn af nu, og disse blander jeg i en dråbeflaske.
Du tager 4 dråber ad gangen, mindst 4 gange daglig.
Gerne flere gange dagligt, og hver gang du indtager dråbernes energi, finjustere du din sjæls/følelsers frekvens. Ligesom søgning efter en radiokanal på en gammel FM-radio!
Med 4 dråber 4 gange dagligt rækker flasksen til 4 ugers forbrug, og herefter tager vi en ny samtale for at vurdere hvilke dråber der nu er brug for.
En flaske koster 100 kr.