Enneagrammet
Meditation
Bøger og links
Jeg kan ikke lade være....

Jeg blev for nysgerrig, og da jeg for i 2012 fik tilbud om en uforpligtende aften i selskab med Ennagrammet, dukkede jeg op til cafe-aften I NLP-phuset i Valby.

Det var jo en fornøjelse.

Tænk at blive klar over, at det mønster jeg har i min gøren og laden ikke er noget enestående, det er ikke tosset/skørt/umuligt/mærkeligt, men simpelt hen er fordi jeg er den type jeg er.

Og jeg er ikke alene!

Der er masser at personer, som tænker og handler ligesom mig, fordi vi bliver drevet af den samme motivation! Og så er der alle de andre typer, som ikke tænker og handler ligesom mig, men det er helt OK!

Og siden har jeg stille og roligt lært mere om disse 9 arke-typer, som Ennagrammet opdeler os i. Det vil sige...før variationerne dukker op, og faktisk bliver det til flere hundrede variationer, og du bliver på ingen måde sat i bås, når du anvender Ennagrammet til at beskrive din type, men du får en del fælles træk beskrevet. Når du lærer om din grundtype, ender du med at sige AHA! og så er det meget nemt at forstå dig selv, og herfra tilgive dig selv - og alle andre. Vi ved jo alle, at vi har sider af os selv, som vi ikke er helt stolte af, men det er nemmere at gøre noget ved det, når vi kender baggrunden for vores adfærd.
Enneagrammet hjælper mig også til at forstå, hvorfor jeg har det bedre med nogle typer end med andre, hvorfor det er svært at samarbejde med nogle personer, og ikke med andre. Hvorfor jeg nogle gange opfører mig på én måde og andre gange på en anden.
For vores opførsel er forskellig hvis vi er stressede eller hvis vi er trygge. Og når jeg ved det, så kan jeg spotte min irriterende adfærd, som dukker op, når jeg er i stressede perioder, og jeg kan nyde mit over-behaglige hjælpsomme og hyggelig humør, når jeg er tryg og har overskud.
Og jeg kan genkende adfærd hos mine medmennesker, og når jeg nu ved, hvorfor de handler som de gør (fordi de er den type de er), så er det meget nemmere,
- at elske dem for den de er, og
- tilgive dem for, at de er som de er.
Fordi i min verden har du og jeg et bedre og rigere liv, når vi kan elske vores medmennesker, og tilgivelse er en helt naturlig del af dagligdagen.

Hvor er der meget at hente i Ennagrammet...
Det er blot et af mange værktøjer til at forstå os selv, og den verden vi er en del af. En del af vores udvikling er jo netop, at tage det til os, som dukker op i vores liv, den dag vi er 'klar' til at modtage budskabet.
Hvis du tør, så spring ud i det, når du føler at det 'prikker' dig på skulderen..

Vil du vide mere om Ennagrammet, så er her et par links til inspiration:
Med i din livsstil bør du inddrage tid til refleksion, hvile, pause, et pusterum.

Meditation er også det kendte begreb, men hvad mange ikke tænker over, er at vi kan meditere på mange måder.
Her beskriver jeg blot et par stykker, som jeg selv har haft stor glæde af.

SKRIV NED, LAV DAGBOG
Har du mange tanker der kører rundt i dit hoved, kan det være en god idé, at skrive dem ned.
Sæt dig med en kop the/kaffe/vand og en A4 blok og pen.Brug 15 min på blot at skrive det, som dukker op i dine tanker.
Ligegyldigt hvad, så sæt ordet på papiret, tænk ikke over skønskrift, grammatik eller stavefejl, fordi det du skriver ned, skal ikke bruges til noget bagefter.
Læs det IKKE igennem bagefter, du kan vælge at smide det ud, vil du gemme det, så vent med at læse det indtil 6 måneder senere.
Det enkle kneb ligger i, at du efter de første nydelige linier, hvor du typisk lister alle de ting op, som du skal 'nå', begynder at finde tanker, som ikke før kunne nå op til bevidstheden, og når du har skrevet 1 - 2 sider, så går det stærkt med at få de ubevidste tanker frem, og ud gennem armen og ned på papiret.
Bagefter føler du dig lettet og befriet, og du har fået fortalt alle dine inderste bekymringer og drømme for en god ven - dig selv.
Du vil sikkert også opleve at din the/kaffe er blevet kold i mellemtiden...

MANDALAS
Har du mere lyst til at male, så kan MANDALAS maling være en dejlig afslapning.
Du kan købe færdige malebøger ved boghandleren, eller lave dine egne illustrationer med en passer og papir. Eller blot farvelægge et ternet papir, tern for tern. Når du farvelægger felt for felt, vil dine tanker vandre, og det giver den samme gode ro og afslapning.
PUSLESPIL
Er du mere type til at se noget bliver gjort, så find et puslespil frem og brug den tid du vil, til at lægge dette. Du kan gøre det i stilhed, eller med afslappende musik i baggrunden, eller lytte til en E-bog.
Det er kun din egen fantasi der begrænser mulighederne, til underholdning uden TV.
Her er et lille bud på spændende litteratur og hjemmesider på nettet.
Det er blot til din inspiration, brug det eller lad være, det er helt op til dig.

 • www.alun.dk læs under artikler, om hvorvidt generne styrer vores liv og helbred eller om der er noget mere som styrer vores gener, ... epigenetik.
 • eller læs mere i Bruce Liptons bog: intelligente celler (Borgen)
 • Du kan læse om Nick Vujicic, som er født uden arme ben og alligevel formår at få det optimale ud af sit liv, og give en masse motivation og inspiration videre til andre.
 • www.lifewithoutlimbs.org og
 • www.attitudeisaltitude.com
  Du kan også gå på
 • www.mayday.dk Her kan du blandt andet læse alle Erik Kirchheiners spændende artikler om sundhed og kosttilskud.

ANDRE SPÆNDENDE BØGER:
 • David Pearlmutter: Hjernes nye liv. Her beskrives den nyeste viden om tarmfloraens vigtige rolle i et sundt legeme. Ikke kun for fordøjelsen, men alverdens 'livsstil-sygdomme' og også autisme, demens og alzheimer.
 • Giulia Enders: Tarme med charme
 • Lynne McTaggart: Feltet – Jagten på universets hemmelige kraft
 • Barry Neil Kaufman: Lykken er et valg
 • Dalai Lama: Kunsten at leve lykkeligt
 • Louise Hay: Helbred dit liv (fås også som dvd) og Oplev det gode liv nu!
 • Susanna Ehdin: Det selvhelbredende menneske www.ehdin.com
 • Carsten Vang Hansen: Maven din bedste ven www.radiodoktoren.dk/
 • Robby Curdorf: Den tilbageholdte viden om helbredelser
 • Jean Carper: Mad din mirakelmedicin, Mirakelkost til et længere liv og Mirakelkost til din hjerne